Bownova terapija za dojencke

Mamice, dojenčki in bownova terapija

Z Bownovo terapijo se telo po napornem delu v času nosečnosti in poroda (tudi v primeru carskega reza) spodbudi v samouravnavanje na telesni in duševni ravni. 

Z izbranimi posegi terapija med drugim uravnovesi medenico in “zapre” maternico ter spodbudi laktacijo in s tem dojenje. Hkrati mamico podpre z občutkom lahkotnosti in jo napolni z novim valom energije.

Poporodna regeneracija

Bownova terapija je tako res odlična tehnika za poporodno regeneracijo. Telo v času nosečnosti in med porodom doživi številne spremembe in Bownova terapija telo po porodu spodbuja v bolj umirjeno stanje, kjer se fiziološke in hormonske spremembe lahko zgodijo bolj prijazno, telo pa se lažje in z manj napora postavlja nazaj v prvotno stanje. 

Blagodejni učinki terapije se pokažejo tudi v bolj umirjenem, a polno prisotnem čustvenem in duševnem stanju novopečene mamice.

V primeru težav z dojenjem, terapija lahko lajša ali odpravlja težave z dojkami (limfni zastoj, ciste, boleče dojke, mastitis) in omogoča, da dojenje hitreje in bolje steče.

Nega mamice in otroka

Bownova terapija se uporablja tudi pri dojenčkih in otrocih, ki se na blage poteze zelo dobro odzivajo. Terapija je priporočljivo v kombinaciji s terapijo za mamico. Otrok in mamica sta namreč tudi po porodu tesno povezana in mamino počutje pomembno vpliva na otrokovo počutje in razpoloženje. Z negovanjem mamice tako negujemo tudi otroka.  

Terapija lahko povsem varno ublaži ali odpravi kolike, krčke in druge prebavne težave, pomaga pri odpravlju težav s povečano razdražljivostjo (občutljivostjo), saj zmanjša dojenčkov nemir in sprošča mišično napetost. Terapija pa deluje podporno tudi pri drugih tegobah in nekaterih bolezenskih simptomih, travmatičnem (napornem) rojstvu, razvojnih motnjah. 

Pri otrocih se terapija uporablja pri različnih telesnih, čustvenih ali duševnih težavah (npr. alergije, astma, prehladi, prebavne motnje, bolečine v obdobju rasti, težave z razdražljivostjo oziroma nemirnostjo, spanjem, soočanju s stresom, ipd.), podobno kot pri odraslih.

Bownova terapija za dojenčke

Naj bolečina NE POSTANE del vašega vsakdana!

Celostno pristopam k obravnavi različnih težav, bolečin, bolezenskih stanj ter odpravljanju stresa. Pri tem uporabljam najsodobnejše manualne ter energijske tehnike.  K obravnavi pristopam individualno ter tako skupaj oblikujemo program dela, uskladimo moje in vaše cilje obravnave ter sproti preverjamo rezultate ter po potrebi prilagajamo terapije.

Znebite se bolečin.
Hitro, varno in učinkovito.