Bownova terapija - specialne obravnave

Specialne obravnave Bownove terapije

Lahko bi rekli, da je ena večjih funkcij telesa sposobnost, da doseže simetrijo. Kadar je simetrija porušena, pa se pojavijo težave – bolečine, poškodba ali bolezen. Iskanje primarnega vzroka težav je bistvenega pomena in je proces, a s pravo vzpodbudo organizma lahko pripomoremo k samozdravitvi in samouravnovešenju telesa. V Sloveniji se Bownova terapija (BT) izvaja od leta 2003. L.2017 pa nam je bil predstavljen nov sistem Bownove tehnike, t.i. Importance Of Symmetry (IOS) – pomembnost simetrije. Od udeležbe na izobraževanju Grahama Penningtona 2019, izvajam izključno novejšo različico BT, Importance Of Symmetry (IOS) v kombinaciji s kineziološkimi testi po navodilih Rona Phelana.

 

Terapija je prilagojena potrebam vsakega posameznika

Bistvenega pomena je ocenjevanje vsakega posameznika in glede na oceno osredotočiti svojo terapijo na sproščanje točno določene mišične napetosti, ki je vzrok za pacientove težave. Tako vsak posameznik dobi specifično individualno obravnavo, ki temelji na osnovi predhodne ocene. Testiranje se izvaja tudi med in takoj po obravnavi. Oceniti pacienta in izvesti takšno individualno terapijo nam pogosto uspe tudi v samo nekaj minutah.

Kakšne so prednosti Bownove terapije IOS – Importance Of Symmetry?

Povprečno število nujnih obiskov do končnih rezultatov, za lajšanje težjih mišično skeletnih obolenj se bistveno zmanjša. Kar je izjemna prednost z vidika hitrega učinka in posledično hitrejše vrnitev v poklicno in družinsko aktivno življenje. Do prvih rezultatov in zmanjšanja bolečine nam uspe priti največkrat že v prvi obravnavi, v preteklosti pa v povprečju šele po 3. ali 4. obravnavi. Nov sistem Bownove tehnike (IOS) je uspešen tudi pri težje rešljivih zdravstvenih situacijah lokomotornega aparata.

Specialne obravnave Bownove terapije vključujejo:

Vzpostavljanje popolne simetrije in ravnovesja telesa – Importance Of Symmetry (IOS), Graham Pennington, s prepoznavanjem in odpravljanjem primarnega vzroka težav.

Korekcija TMS (čeljustnega) sklepa – Atlas evaluation and correction technique, (Ron Phelan)

Čeljustni sklep je eden najbolj obremenjenih sklepov v človeškem telesu. Težave se kažejo kot bolečina, klikanje oziroma preskok, ki ga lahko vsak začuti, omejena gibljivost. Včasih so težave povezane tudi z neprimernim ugrizom, neprimerno obliko ene ali obeh čeljusti.

Korekcija atlasa – Atlas evaluation and correction technique (Ron Phelan)

Hormonske terapije – Hormonal release (Ron Phelan) 

Izbrane poteze Bownove terapije za ponovno vzpostavitev ravnovesja v reproduktivnem sistemu. Tehnika se uporablja pri obravnavi različnih simptomov na področju reproduktivnih organov in nevrološkega sistema, tako pri moških kot pri ženskah.