Terapije

MSTR (McLoughlin Scar Tissue Release) OBRAVNAVA BRAZGOTIN

MSTR obravnava brazgotin


MSTR® obravnava brazgotin (McLoughlin Scar Tissue Release Technique ®) ali McLoughlinova tehnika je ena izmed najnovejših in izjemno uspešnih tehnik za obravnavo brazgotin.

SKRIVNOSTI TVOJE BRAZGOTINE

KAJ SE DOGAJA V TELESU, KADAR JE TKIVO PREREZANO?

V procesu celjenja nastane trše neelastično tkivo – brazgotina. Kolagenska vlakna se zelo hitro medsebojno povežejo, da se rana zapre. Ker pa se vlakna povežejo neorganizirano, je na tistem predelu ves čas prisotna napetost, ki ovira pravilno kroženje krvi in pretok limfe.

Od velikosti in globine prereza ter od procesa celjenja je odvisno, koliko neravnovesja bo v telesu. Globlje kot je prerezano, več plasti sodeluje v procesu celjenja. Plasti se lahko zarastejo medsebojno in tvorijo zlepljena mesta, ki počasi, toda vztrajno omejujejo gibljivost. 

Poškodovno tkivo lahko povzroča občutke otrplosti, mravljinčenja, negibljivosti, preobčutljivosti, pikanja ali bolečine še let po nastanku brazgotine ki je nastala kot posledica operacije, poškodbe, ureznine, carskega reza ali razigranega otroštva.

KOLIKO TERAPIJ POTREBUJETE IN KDAJ LAHKO ZAČNEMO?

Eno ali več, odvisno od velikosti, obsežnosti brzgotine in odziva telesa. Terapija je uspešna tudi pri zelo starih brazgotinah.

  • Obravnava se prične 8 tednov po zaključenem celjenju.

KAJ PRINESE OBRAVNAVA BRAZGOTINE?

Nežni prijemi sprožijo reorganizacijo kolagenskih vlaken v brazgotini, s čimer se doseže trajna sprostitev odvečnih povezav. Spremeni se brazgotina in njena okolica, kar se izraža kot:

  • izboljšana prožnost in gibljivost,
  • povrnitev mehkobe in prekrvavitve v brazgotini,
  • splošni občutek dobrega počutja,
  • izboljšanje ali izginotje predhodnih simptomov,
  • lažje sprejemanje opazovanja in dotikanja brazgotine,
  • brazgotina ne izgine, je pa manj opazna

Za vsako brazgotino se skriva zgodba.

V kolikor čutite in se zavedate, da vas brazgotina ovira ali vam ni všeč, vabljeni, da jo spremenimo.