Kaj pa, če so za vašo avtoimuno bolezen kriva čustva?

Veliko me slišite govoriti o strukturnem ravnovesju in simetriji telesa, ki je pogoj za hormonsko ravnovesje, imunski sistem in živčni sistem… kaj pa duševno, čustveno in duhovno ravnovesje? 

Skozi dolgoletno prakso in raziskovanja prepoznavam, da je stanje fizičnega telesa velikokrat le posledica energijskega stanja telesa. Vse te dimenzije so med seboj povezane in druga brez druge ne obstajajo. Zato lahko kakršne koli spremembe na čustvenem nivoju vplivajo na ravnovesje fizičninega stanja. Čustva spodbujajo različne reakcije v naših telesih, ki povzročijo fiziološke spremembe v telesu. 

Izražanje čustev je pomembno

Ljudje pogosto v sebi nalagamo občutke, kot so sovraštvo, slaba samopodoba, občutek manjvrednosti, jeza, razočaranje… Te občutke dostikrat potlačimo in ignoriramo, namesto, da bi jih na ustrezen način izrazili in raziskali, s čimer lahko izjemno škodimo našemu telesu. Spremeni se fiziološko delovanje telesa, v določenih primerih lahko pride celo do sprememb v anatomiji telesa (npr. artritis) in drugih zdravstvenih težav. 

Čustveno stanje lahko pripelje do tega, da imunski sistem začne delovati proti lastnemu telesu in tako pride do avtoimunih bolezni. Torej so avtoimune bolezni stanje, pri katerem lastni imunski sistem napada telo. Praktično gre za samodestruktivno dejanje.

Prisluhnite sebi in svojim občutkom

Kaj lahko naredimo? To, da smo v stiku s seboj. Prisluhnimo si in bodimo pozorni na svoja čustva in občutke, tudi, če bi jih najraje potlačili in zanemarili. Dobro je, da se poglobimo vase. Razmislimo, ali je kaj takega, kar nas teži.  Začnimo raziskovati sebe. Raziskovati življenje. S tem lahko težave zaustavimo ali preprečimo napredovanje bolezni. V vsakem primeru pa bo to izjemno osvobajajoče za našo dušo. 

V prvi vrsti pa moramo poskrbeti za svoje fizično telo, saj živimo na planetu Zemlja. Tukaj in zdaj. S strukturnim ravnovesjem telesa smo bolj stabilni in lažje gremo čez vse ostale procese ter delamo korake na drugih področjih v življenju. 

Če želite vzpostaviti 𝗥𝗔𝗩𝗡𝗢𝗩𝗘𝗦𝗝𝗘, sem vam z naprednimi tehnikami najnovejših terapij lahko v maksimalno podporo.

Nushy