Kako se soočati z raziskovanjem bolezni

Pri soočanju in raziskovanju svoje bolezni je najpomemnejše, da najprej ozavestimo in sprejmemo dejstvo, da so vsa naša telesa (fizično, mentalno, čustveno, energijsko…) povezana. Dejstvo, da na fizično stanje telesa – zdravje – in bolezni vpliva tudi čustveno stanje, ne samo trenutno stanje ampak vsa čustva, ki so se zgodila in dogajala skozi naše življenje, ki so se dogajala že v otroštvu.

Na fizično stanje telesa – zdravje in bolezni vpliva tudi naše čustveno stanje.

Čustva pravzaprav samo so, ne bi jih vrednotila kot “negativna” ali “pozitivna” ampak samo čustva, občutki, ki jih nabiramo ob vsakodnevnih situacijah, v odnosih z drugimi ljudmi, in večino življenja. Vzorci, ki jih pridobimo oz.se jih priučimo iz okolice, kar smo pridobili od svojih staršev, vzgojiteljev in družbe. Vsa ta stanja ki jih skozi življenje nabiramo se nekje skladiščijo, in ta “skladišča” se polnijo. Ko pa je enkrat rezervoar poln, se mora telo enostavno začeti s temi čustvi spopadati, boriti, na nek način se jih želi znebiti – to pa se seveda pokaže z različnimi stanji – bolečinami ali boleznimi. Ker telo enostavno ne zmore več toliko nizke vibracije oz. energije, začne  najprej opozarjati da nekaj ni ok, da je nečesa preveč (ali premalo), kakorkoli, in povzročati obrambne mehanizme telesa, ki se borijo proti temu. Npr.z vnetji, z raznmi razjedami, ranami, avtoimunimi odzivi ali kroničnimi boleznimi, z razmnoževanjem celic ki so maligne, kakršnokoli okvaro v telesu. Najprej je potrebno razumeti ta dejstva, jih sprejeti in ozavestiti – to je prvi korak. 

Ko se tega zavemo, šele lahko začnemo raziskovati v tej smeri naprej, poslušati svoje telo, ga opazovati in videti kako reagira v določenih situacijah danes, kdaj se bolezen oz. stanje poslabša ali izboljša (npr. bolečine).  Nato pa raziskati od kod prihajajo ti občutki, ki so povzročili aktivacijo, kdaj smo jih dožoiveli že v preteklosti, povezati z situacijami iz preteklosti, z odnosi iz preteklosti in poiskati vzporednice – podobnosti v tem obdobju v življenju, sedaj. Ko poiščemo in prepoznamo te povezave, je že drugi korak.

Zahvalimo se telesu (bolezni) kadar nam pokaže da je čas za spremembe v našem življenju.

Dovolimo si delati napake, dovolimo to stanje, dovolimo si bolezen in jo sprejmimo. Zahvalimo se telesu, bolezni, kadar nam pokaže da je čas za spremembe v življenju. Samo tako lahko gremo naprej, da bolezni ne negiramo. To se mi v tem trenutku, v začetni fazi zdi najpomembnejše. S tem ko raziskujemo življenje, sebe, svoje odnose, čustva, ravnanja, bomo lahko delali spremembe. Ko prepoznamo kateri vzorci, rekacije, besede, so naše, resnično naše in katere smo pridobili. Ko začnemo to upoštevati, prepoznavati v prvi vrsti kdo smo mi, kot duša , kaj je naše poslanstvo, naše želje, užitki, to kar si iskreno iz srca želimo in ne to kar drugi pravijo da je primerno in prav za nas. 

Ko se bomo tako ozaveščeni soočali z vsakodnevnimi situacijami – takrat, se bodo lahko zgodile tudi večje spremembe naših telesnih stanj – zdravja in kvalitetnejšega življenja.

Preberi tudi, kako lahko ljudje regeneriramo svoje organe. 

Nushy